Meedoen aan PPMI in het kort

Meedoen aan het PPMI onderzoek betekent dat u vijf jaar betrokken bent. Deelnemers komen in de eerste twee jaar om de zes maanden naar het Radboudumc in Nijmegen voor verschillende metingen. Daarna vragen we deelnemers om één keer per jaar naar het Radboudumc te komen en vindt er één keer per jaar een afspraak op afstand plaats, bijvoorbeeld via beeldbellen of telefonisch.  

Tijdens de meetdagen worden er onder andere cognitieve testen en lichamelijke onderzoeken gedaan, wordt er bloed afgenomen en worden hersenscans gemaakt. Ook leveren deelnemers urine in en wordt er tijdens sommige bezoeken een stukje huid afgenomen (een huidbiopt) en hersenvocht afgenomen via een ruggenprik.

Studies PPMI

Het PPMI onderzoek Het onderzoek naar het verloop van de ziekte van Parkinson

Op deze pagina leest u meer over het internationale PPMI onderzoek van de Michael J. Fox Foundation.

Interesse? Laat hier uw e-mailadres achter!

Als u uw e-mailadres achterlaat dan brengen wij u op de hoogte wanneer het PPMI onderzoek van start gaat. e-mailadres achterlaten

Over het onderzoek


Over het PPMI onderzoek

Met het PPMI onderzoek is in de afgelopen tien jaar al belangrijke nieuwe kennis over de ziekte van Parkinson opgedaan. Dit onderzoek wordt nu verlengd en er zijn nieuwe deelnemers nodig. Het doel is om een nog beter beeld te krijgen van de manier waarop parkinson zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

lees meer

Over het PPMI onderzoek

Het PPMI onderzoek is een internationaal initiatief van de Amerikaanse Michael J. Fox Foundation. In de afgelopen tien jaar hebben hier meer dan 1400 deelnemers aan meegedaan en is er al belangrijke nieuwe kennis over de ziekte van Parkinson opgedaan. 

Het PPMI onderzoek wordt nu verlengd en is op zoek naar nieuwe deelnemers. Het team van Parkinson Op Maat mag hieraan meewerken en binnenkort in Nederland deelnemers zien. Het doel van deze uitbreiding is om een nog beter en meer gedetailleerd beeld te krijgen van de manier waarop de ziekte van Parkinson zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

Uiteindelijk kunnen de resultaten van het PPMI onderzoek bijdragen aan belangrijke vooruitgang op alle onderdelen van de zorg: van het vroeg identificeren van mensen die risico lopen op het ontwikkelen van parkinson tot innovatieve nieuwe behandelingen die de kwaliteit van leven van mensen met parkinson kunnen verbeteren en de progressie van de ziekte kunnen afremmen.
 

 


Meedoen aan PPMI in het kort

Meedoen aan het PPMI onderzoek betekent dat u vijf jaar betrokken bent. De eerste twee jaar is er om de zes maanden een meetdag in het Radboudumc in Nijmegen. Daarna vragen we deelnemers om één keer per jaar naar het ziekenhuis te komen.

lees meer

Officiële website

Kijk voor meer informatie over het PPMI onderzoek op de officiële website. Let op: deze website is in het Engels. Een Nederlandstalige website is in ontwikkeling. naar de website

Wie kan er meedoen?

Voor het PPMI onderzoek zijn we op zoek naar mensen met de ziekte van Parkinson die in de afgelopen twee jaar zijn gediagnosticeerd en die momenteel geen parkinsonmedicatie gebruiken.

lees meer

Wie kan er meedoen?

Voor het PPMI onderzoek in Nederland zijn we op zoek naar mensen met de ziekte van Parkinson die in de afgelopen twee jaar zijn gediagnosticeerd en die momenteel geen parkinsonmedicatie gebruiken. We vergoeden de reiskosten die u maakt in kader van het onderzoek. Aanmelden is binnenkort mogelijk en aanvullende informatie wordt nog beschikbaar.