Studies Parkinson Op Maat-studie Onderzoek naar coronavirus Onderzoek naar coronavirus bijna klaar2

30 oktober 2020

In de afgelopen zes maanden deden er 358 deelnemers mee aan het aanvullende onderzoek naar het coronavirus van de Parkinson Op Maat-studie. Hiervoor vulden zij elke week één vragenlijst in of meerdere vragenlijsten als ze last hadden van gezondheidsklachten. Het aanvullende onderzoek naar het coronavirus is nu bijna klaar. Hieronder leest u meer.

Doel van het onderzoek
Allereerst even een opfrisser: wat was ook alweer het doel van dit onderzoek? We willen met dit onderzoek kijken naar de invloed van het coronavirus op stress bij mensen met parkinson. Hiernaast willen we kijken of het mogelijk is om een besmetting met het coronavirus te kunnen meten met het onderzoekshorloge. Klik hier voor meer informatie over dit onderzoek.

Bijna klaar met het verzamelen van onderzoeksgegevens
Niet alle deelnemers zijn op hetzelfde moment begonnen met meedoen aan dit onderzoek. De eerste groep deelnemers heeft de laatste vragenlijst voor dit onderzoek al ontvangen. De laatste groep deelnemers ontvangt eind november hun laatste vragenlijst. Hierna zijn we klaar met het verzamelen van de onderzoeksgegevens. De onderzoekers gaan dan met de resultaten aan de slag. Ze hebben afgelopen zomer wel alvast de eerste resultaten bestudeerd. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over. Zodra er meer resultaten bekend zijn, brengen we u op de hoogte!

Parkinson Op Maat-studie
Als u heeft meegedaan aan het onderzoek naar het coronavirus zit uw deelname aan dit aanvullende onderzoek er dus op of bijna op. Uw deelname aan de Parkinson Op Maat-studie zelf stopt niet en gaat gewoon door. Als u vragen heeft over uw deelname aan de Parkinson Op Maat-studie dan kunt u deze stellen via info@parkinsonopmaat.nl of door te bellen met onze helpdesk (024-8080141, bereikbaar op werkdagen van 12.00 tot 16.00 uur). Ook voor vragen over uw deelname aan het onderzoek naar het coronavirus mag u natuurlijk contact met ons opnemen.

Bedankt
We willen alle deelnemers nogmaals heel erg bedanken voor het meedoen aan dit aanvullende onderzoek. We realiseren ons goed dat we, tijdens een misschien toch al vervelende periode, iets extra’s van u vroegen naast uw deelname aan de Parkinson Op Maat-studie. We waarderen uw inspanningen dan ook zeer! Door mee te doen heeft u bijgedragen aan meer kennis over stress bij mensen met parkinson en meer kennis over het onderzoekshorloge.

Hoofdonderzoeker Bas Bloem nam (begin oktober) voor alle deelnemers aan dit aanvullende onderzoek nog een videoboodschap op om ze te bedanken, deze kunt u hieronder bekijken:

Meer nieuws