Studies Nieuws Update onderzoekshorloge
29 september 2021

De afgelopen maanden zijn er helaas wat problemen met het onderzoekshorloge. Om precies te zijn gaat het om problemen met het opladen en synchroniseren – dit duurt lang – en problemen met de batterij – die is snel leeg. Hieronder leest u een korte update over deze problemen.

Oorzaak achterhaald
We hebben de mensen die last hebben van de problemen met het onderzoekshorloge gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen. Daar hebben veel mensen op gereageerd, waarvoor bedankt! Dankzij uw hulp weten we nu wat de problemen veroorzaakt. Dit is de zogenaamde sampling rate die omhoog is gegaan. De sampling rate is omhoog gegaan zodat we meer gegevens per minuut kunnen verzamelen. Meer gegevens betekent meer nauwkeurige informatie over de ziekte van Parkinson. 
 
Nieuw advies: dagelijks opladen
Het nieuwe advies is om uw horloge voortaan dagelijks op te laden en te synchroniseren. Ook als de batterij nog niet leeg is. Als u dit dagelijks op hetzelfde tijdstip doet (dus niet de ene keer ’s ochtends en de andere keer ’s avonds), dan zal het opladen en synchroniseren als het goed is minder lang duren.

We werken aan een oplossing
Verily is nog steeds druk bezig met het zoeken van een oplossing. We begrijpen dat dit vervelend is voor u als deelnemer en daarom willen we nogmaals onze oprechte excuses aanbieden. Belangrijk om te weten is dat alle onderzoeksgegevens nog steeds helemaal in orde binnenkomen. Door het horloge te dragen, draagt u dus zeker bij aan belangrijk onderzoek naar parkinson. Veel dank voor uw geduld en medewerking! 

Meer nieuws