Studie Nieuws Update nieuwe functie onderzoekshorloge
28 januari 2020

Zoals wij u al eerder lieten weten verschijnt er dit jaar een nieuwe functie op het onderzoekshorloge. Hieronder beantwoorden we drie vragen over deze nieuwe functie:

Wat houdt de nieuwe functie in?
De nieuwe functie bestaat uit verschillende beweegopdrachten die u thuis zelf kunt uitvoeren. Deze beweegopdrachten verschijnen straks één keer per week op uw horloge. U kiest zelf op welke dag en op welk tijdstip. De beweegopdrachten zijn bijvoorbeeld: arm optillen, arm draaien, hand open en dicht doen, met de voet stampen. U voert deze opdrachten achter elkaar uit.

Wat is het doel van de nieuwe functie?
De beweegopdrachten zijn een belangrijke aanvulling op de motorische (beweeg) testen die we uitvoeren tijdens uw bezoeken aan het Radboudumc. Dankzij de nieuwe functie zijn er straks meer meetmomenten. Deze metingen vinden bovendien in uw thuissituatie plaats, wat betrouwbaarder is. Zo kunnen onderzoekers een nog beter beeld krijgen van het verloop van de ziekte van Parkinson. 

Wanneer verschijnt de nieuwe functie?
We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Zo zijn we een instructievideo aan het maken en wordt de handleiding naar het Nederlands vertaald. We hopen u begin maart meer informatie te geven. Hierna vragen wij om uw toestemming om de nieuwe functie op uw horloge te installeren. Als u niet wilt of kunt meewerken aan de beweegopdrachten, dan bent u dit niet verplicht.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws

Meer nieuws