Studie Nieuws Overzicht Parkinson Vraagbaak
12 december 2019

De Parkinson Vraagbaak geeft antwoord op vragen over de ziekte van Parkinson van (geïnteresseerde) deelnemers aan de Parkinson Op Maat-studie. Op 1 augustus 2017 ontvingen wij de eerste vraag voor de Parkinson Vraagbaak. Sindsdien zijn er vele vragen binnengekomen en maakten we al meer dan 100 video's voor u. Hieronder geven we u eerst een overzicht van de best bekeken video's en de meest gestelde vragen. Vervolgens geven we antwoord op twee vragen over de Parkinson Vraagbaak.

Top 3 best bekeken video's op Parkinson Op Maat YouTube kanaal
  1. Met welke symptomen begint de ziekte van Parkinson? 4.684 weergaven
  2. De onderzoeksprocedure: afname van hersenvocht 4.424 weergaven
  3. Muizenstudie naar parkinson en de darmen 2.076 weergaven
Wist u dat u zich ook op ons YouTube kanaal kunt abonneren? Nieuwe video's worden dan automatisch aanbevolen wanneer u YouTube gebruikt. U abonneert zich op ons kanaal door in YouTube op de rode knop 'abonneren' te klikken.

Top 3 meest gestelde vragen
  1. Parkinsonklachten: de meeste vragen die binnenkomen gaan over allerlei verschillende parkinsonklachten. De meest genoemde klachten worden behandeld in de thema's 'Symptomen' en 'Tips voor mensen met parkinson'. 
  2. Medicatie: hiernaast komen er veel vragen binnen over medicatie. Op vragen over de dosering van uw medicatie kunnen wij helaas geen antwoord geven. Hiervoor verwijzen we u naar uw neuroloog. Algemene vragen over medicatie worden beantwoord in het thema 'Startmedicatie'. We hopen volgend jaar nieuwe video's aan dit thema toe te voegen. 
  3. Comorbiditeit: we krijgen ook veel vragen van mensen die naast parkinson een andere (soms zeldzame) aandoening hebben. Zij zijn benieuwd of deze combinatie vaker voorkomt, dit wordt ook wel comorbiditeit genoemd. Helaas is er in de meeste gevallen nog te weinig onderzoek gedaan om een goed antwoord op dit soort vragen te geven.
> Klik hier voor een overzicht van alle thema's en vragen!

Hoe kiezen jullie welke vragen er beantwoord worden?
Helaas is het voor ons onmogelijk om alle vragen individueel te beantwoorden. Om te kijken over welke onderwerpen de meeste vragen binnenkomen houden we een overzicht bij. Elke vraag wordt (indien mogelijk) onder een thema geplaatst. Als er voldoende vragen over één thema binnen zijn gekomen, gaan we op zoek naar een expert om deze vragen te beantwoorden.  

Waarom is mijn vraag nog niet beantwoord?
Het kan zijn dat uw vraag niet of pas later aan bod komt als uw vraag niet onder een bepaald thema geplaatst kan worden. De Parkinson Vraagbaak is daarom niet bedoeld voor het stellen van belangrijke, persoonlijke vragen. Hiervoor adviseren wij u om contact op te nemen met uw neuroloog, huisarts of parkinsonverpleegkundige. Dit geldt bijvoorbeeld voor vragen over de dosering van uw medicatie of vragen over specifieke klachten waar u snel hulp bij nodig heeft.

Vragen indienen
Over welk thema zou u graag meer weten? Laat het ons weten, u kunt via onderstaande button uw vragen indienen. Bedankt voor uw input!

> Klik hier om uw vragen in te dienen
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws

Meer nieuws