Studie Nieuws Onderzoek naar sporten bij parkinson
20 september 2019

Afgelopen maand presenteerden onderzoekers van het Radboudumc de resultaten van een onderzoek naar sporten bij de ziekte van Parkinson. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen met parkinson in de vroege fase van hun ziekte duidelijk baat hebben bij regelmatig thuis sporten. Deelnemers aan het onderzoek fietsten thuis drie keer per week 30 tot 45 minuten lang stevig door op een hometrainer. Dit zorgde ervoor dat hun klachten minder toenamen. Er is veel aandacht voor deze onderzoeksresultaten geweest. Hieronder vindt u links naar verschillende artikelen: Hoofdonderzoek Bas Bloem en deelnemer Alex Hoogveldt werden ge├»nterviewd voor het NOS Radio 1 Journaal. Beluister het fragment hier (uitzending van 06.00-07.00, het interview begint na 35 minuten).

De onderzoekers gaven voor ParkinsonNEXT antwoord op veelgestelde vragen over dit onderzoek: lees deze antwoorden hier.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws

Meer nieuws


Deelnemer aan het woord

23 september 2019

"Mijn assessor loodste me door de onderzoeksdag heen. Ze deed dit professioneel, maar met aandacht voor de persoon, betrokken en warm en ze beseft dat bepaalde onderzoeken confronterend kunnen zijn."

lees meer

Mogelijk verband parkinson en landbouwgif In een uitzending van ZEMBLA aandacht voor een mogelijk verband tussen parkinson en landbouwgif

20 september 2019

Het programma ZEMBLA besteedde deze maand aandacht aan het mogelijke verband tussen het ontstaan van de ziekte van Parkinson en de blootstelling aan landbouwgif.

lees meer

Interview dr Kelder en Co Bas Bloem vertelt bij Jort Kelder over de strijd tegen parkinson

16 september 2019

Hoofdonderzoeker Bas Bloem was te gast in het radioprogramma 'dr Kelder en Co' en vertelt hoe het ervoor staat met de strijd tegen parkinson.

lees meer

BikevoorParkinson 2019 Het Parkinson Op Maat team fietste mee met BikevoorParkinson en haalde 500 euro op!

9 september 2019

Op 7 september fietste het Parkinson Op Maat team mee met BikevoorParkinson en haalde 500 euro op voor het goede doel!

lees meer

Interview Plus Magazine Een interview met Bas Bloem over de laatste ontwikkelingen op het gebied van parkinson

2 september 2019

In Plus Magazine verscheen een interview met hoofdonderzoeker Bas Bloem over de laatste ontwikkelingen op het gebied van parkinson.

lees meer