Vragen over het horloge

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over het onderzoekshorloge. Voor vragen over het onderzoekshorloge kunt u ook terecht op de Nederlandse internetpagina van Verily Life Sciences. Klik hier om naar deze pagina te gaan

U kunt voor vragen of meldingen over uw onderzoekshorloge natuurlijk altijd contact opnemen met de Parkinson Op Maat helpdesk. Voor de contactgegevens kunt u hier klikken.

 


 • Hieronder vallen bijvoorbeeld: het opladen en synchroniseren lukt niet of start niet automatisch, de tijd wordt niet goed weergegeven of de groene lampjes aan de achterkant branden niet.

  In de meeste gevallen worden problemen met het onderzoekshorloge verholpen door het horloge te resetten. Dat doet u door tegelijkertijd de bovenste en onderste knop aan de zijkant van het horloge in te drukken en ze 10 seconden ingedrukt te houden, totdat u voelt dat het horloge trilt. Let hierbij goed op dat u het echt 10 seconden probeert en de knoppen goed indrukt. Na het resetten kunt u het horloge terug op de hub leggen. Als er problemen zijn met opladen en synchroniseren kunt u ook de stekker van de hub uit het stopcontact halen en er weer opnieuw in doen. Het kan soms een paar minuten duren voordat het automatisch synchroniseren begint. Mocht dit niet werken, neem dan contact op met onze helpdesk via info@parkinsonopmaat.nl.


Contact

Neem gerust contact op met onze helpdesk.

lees meer

Contact

Heeft u vragen over het onderzoek?
Neem dan gerust contact op met het onderzoeksteam via de Parkinson Op Maat helpdesk.

Parkinson Op Maat helpdesk
Telefoon: 024 – 8080141
(bereikbaar op werkdagen van 12:00 - 16:00 uur)
E-mail: info@parkinsonopmaat.nl


Voor het opslaan van de contactgegevens of direct bellen,
kunt u ook de QRcode scannen.

Ons helpdeskteam

Helma Rikken

Astasia Grootaers

Mocht u een klacht hebben over de afdeling Parkinson Op Maat dan kunt u terecht bij de afdeling Klachtenbemiddeling van het Radboud UMC.


Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Het kan zijn dat uw vraag al beantwoord wordt tussen de veelgestelde vragen over verschillende onderzoeken.

lees meer

Veelgestelde vragen

over de Parkinson Op Maat-studie


 • Veel mensen die zich hebben aangemeld voor de Parkinson Op Maat-studie vragen zich af wanneer zij gebeld worden en mee kunnen doen. Wij kunnen u hier de volgende informatie over geven:

  • In periodes dat er veel deelnemers voor hun tweede of derde bezoek naar het Radboudumc komen, kunnen de assessoren minder nieuwe deelnemers verwelkomen. Als u op de wachtlijst voor deelname staat, kan het even duren voordat u gebeld wordt. Wanneer we u precies bellen, is helaas lastig om te zeggen.
   
  • Als eerste kijken we naar uw geslacht en leeftijd, omdat we graag alle mensen met parkinson willen vertegenwoordigen. Dus zowel mannen als vrouwen en zowel jongere als oudere mensen. Mannen in de leeftijdscategorie ouder dan 55 jaar zijn al goed vertegenwoordigd. Mannen jonger dan 55 jaar en vrouwen van alle leeftijden krijgen daarom voorrang. Bent u een man, ouder dan 55 jaar en staat u op de wachtlijst voor deelname? Dan wordt u misschien later benaderd om mee te doen of we brengen u op de hoogte dat uw deelname niet meer nodig is.
   
  • Hierna kijken we naar uw diagnosedatum. Mensen die op de grens van vijf jaar geleden zitten, krijgen voorrang. Tot slot kijken we naar de datum van uw aanmelding. Mensen die zich langer geleden hebben aangemeld, krijgen voorrang.

  We waarderen het enthousiasme achter elke aanmelding zeer en hopen op uw begrip en geduld.


Naar uw afspraak

Radboudumc Ingang Oost Reinier Postlaan 4, Nijmegen lees meer

Naar uw afspraak

U gaat naar uw afspraak via Ingang Oost van het Radboudumc. Het adres is:

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Binnen volgt u route route 914 naar het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen (op de eerste verdieping). U hoeft zich niet te melden bij een balie. U kunt gewoon plaatsnemen in de wachtkamer en wordt opgehaald door uw assessor.

Route
Klik hier voor de routebeschrijving naar ingang oost. 

Parkeren
Ingang Oost is geopend van 6.30 tot 20.30 uur. Op de parkeerplaats Reinier Postlaan (Radboudumc oost) kunt u betalen met de pinpas of contanten.

Postadres
Het postadres van de Parkinson Op Maat-studie is:

Radboudumc
Afdeling neurologie R914
T.a.v. Parkinson Op Maat 
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Vragen over het horloge

Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen over het onderzoekshorloge.

Lees meer

Assessoren aan het woord

Gedurende het hele onderzoek wordt u begeleid door één van onze assessoren. Zij stellen zich graag aan u voor. lees meer


Informatie voor zorgverleners

Parkinson Op Maat

In 2017 startte het Radboudumc, in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Verily Life Sciences, met de Parkinson Op Maat-studie. Dit is een grootschalig onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang uitgebreid te volgen, willen we nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Voor dit onderzoek worden geen deelnemers meer gezocht. 

Klik hier voor meer informatie over de Parkinson Op Maat-studie

Parkinson Op Maat De Novo

Door het succes van de Parkinson Op Maat-studie is een samenwerking ontstaan tussen het Radboudumc en het farmaceutische bedrijf UCB (Union Chimique Belge). Deze samenwerking heeft geleid tot een nieuw onderzoek: Parkinson Op Maat De Novo. Deze studie verschilt van de Parkinson Op Maat-studie doordat de focus ligt op het verzamelen van onderzoeksgegevens van mensen met parkinson die nog geen parkinsonmedicatie gebruiken. De onderzoeksgegevens worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe graadmeter om de ziekte van Parkinson op een betrouwbare en objectieve manier te meten. Voor dit onderzoek zoeken we nog deelnemers!

Klik hier voor meer informatie over het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek

Informatie huisarts en neuroloog

Om een patiënt te laten deelnemen aan de Parkinson Op Maat-studie, vragen wij een aantal gegevens op bij zijn of haar huisarts en neuroloog. Bij de huisarts van de patiënt vragen we een medische samenvatting op en informatie over eventuele ziekenhuisopnames in het verleden. Van de neuroloog ontvangen we graag een bevestiging van de diagnose van de ziekte van Parkinson en de datum waarop de diagnose is gesteld. Deze gegevens zijn belangrijk om te onderzoeken of er onbekende relaties zijn tussen aandoeningen en behandelingen die de patiënt in het verleden heeft gehad en zijn of haar parkinson.

Helpt u mee?

Ook als zorgverlener kunt u bijdragen door ons te helpen met het werven van deelnemers. Wilt u ons helpen? Vraag dan aan uw patiënten die:

 • In de afgelopen twee jaar gediagnosticeerd zijn met de ziekte ven Parkinson
 • En nog geen parkinsonmedicatie gebruiken

of zij geïnteresseerd zijn in deelname aan het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek. Verwijs hen naar de website www.parkinsonopmaat.nl/denovo en/of neem contact met ons op via info@parkinsonopmaat.nl om folders voor uw praktijk aan te vragen.

Bij voorbaat veel dank!


Informatiepakket aanvragen

Komt u in contact met parkinsonpatiënten die maximaal 2 jaar geleden zijn gediagnosticeerd en nog geen parkinsonmedicatie gebruiken? Help ons dan zorg op maat te realiseren door de Parkinson Op Maat De Novo-studie onder de aandacht te brengen. Vraag hier een informatiepakket met folders aan. lees meer