Contact
Heeft u vragen over het onderzoek?
Neem dan gerust contact op met het onderzoeksteam via de Parkinson Op Maat helpdesk.
Parkinson Op Maat helpdesk |
Mocht u een klacht hebben over de afdeling Parkinson Op Maat dan kunt u terecht bij de afdeling Klachtenbemiddeling van het Radboud UMC.

Veelgestelde vragen
Heeft u vragen? Het kan zijn dat uw vraag al beantwoord wordt tussen de veelgestelde vragen over verschillende onderzoeken. U vind hier antwoorden over achtergrond, aanmelden en deelname aan onderzoek, praktische en administratieve vragen en vragen op het gebied van privacy.
lees meer
Naar uw afspraak
Radboudumc Ingang Oost Reinier Postlaan 4, Nijmegen lees meerNaar uw afspraak
U gaat naar uw afspraak via Ingang Oost van het Radboudumc. Het adres is:Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen
Binnen volgt u route route 914 naar het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen (op de eerste verdieping). U hoeft zich niet te melden bij een balie. U kunt gewoon plaatsnemen in de wachtkamer en wordt opgehaald door uw assessor.
Route
Klik hier voor de routebeschrijving naar ingang oost.
Parkeren
Ingang Oost is geopend van 6.30 tot 20.30 uur. Op de parkeerplaats Reinier Postlaan (Radboudumc oost) kunt u betalen met de pinpas of contanten.
Postadres
Het postadres van de Parkinson Op Maat-studie is:
Radboudumc
Afdeling neurologie R914
T.a.v. Parkinson Op Maat
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Vragen over het horloge
Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen over het onderzoekshorloge.
Lees meerVragen over het horloge
Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over het onderzoekshorloge.
U kunt voor vragen of meldingen over uw onderzoekshorloge natuurlijk altijd contact opnemen met de Parkinson Op Maat helpdesk. Voor de contactgegevens kunt u hier klikken.
-
Hieronder vallen bijvoorbeeld: het opladen en synchroniseren lukt niet of start niet automatisch, de tijd wordt niet goed weergegeven of de groene lampjes aan de achterkant branden niet.
In de meeste gevallen worden problemen met het onderzoekshorloge verholpen door het horloge te resetten. Dat doet u door tegelijkertijd de bovenste en onderste knop aan de zijkant van het horloge in te drukken en ze 10 seconden ingedrukt te houden, totdat u voelt dat het horloge trilt. Let hierbij goed op dat u het echt 10 seconden probeert en de knoppen goed indrukt. Na het resetten kunt u het horloge terug op de hub leggen. Als er problemen zijn met opladen en synchroniseren kunt u ook de stekker van de hub uit het stopcontact halen en er weer opnieuw in doen. Het kan soms een paar minuten duren voordat het automatisch synchroniseren begint. Mocht dit niet werken, neem dan contact op met onze helpdesk via info@parkinsonopmaat.nl. -
Veel mensen vragen zich af of het onderzoekshorloge en de hub mee mogen op vakantie. Het antwoord op deze vraag is: ja, graag. Beide apparaten zijn werkzaam in het buitenland, dus u kunt het horloge gewoon blijven dragen en de hub meenemen om het horloge op te laden en de gegevens te verzenden. Mochten er problemen optreden met uw horloge of de hub dan hoeft u hier pas melding van te maken als u weer terug bent in Nederland. Geniet vooral van uw vakantie!
-
Als de zomer- en wintertijd ingaan, neemt uw onderzoekshorloge de nieuwe tijd niet automatisch over. Om de juiste tijd te ontvangen, synchroniseert u uw horloge zoals u dat normaalgesproken doet. Na de synchronisatie is de nieuwe tijd ingesteld. Mocht het niet lukken, neem dan contact op met onze helpdesk via info@parkinsonopmaat.nl.
-
Het horloge bevat sensoren die doorlopend fysiologische gegevens en omgevingsgegevens verzamelen. Onder fysiologische gegevens vallen:
- Polsslaggegevens
- Bewegingsgegevens
- Huidgeleidingsniveaus
Onder omgevingsgegevens vallen:
- Temperatuur
- Luchtvochtigheid
- Luchtdruk
- Geluidsniveau
- Omgevingslicht
-
Heeft u vragen over de looptest? Neem contact op met uw fysiotherapeut en/of de helpdesk.
Parkinson Op Maat helpdesk
Telefoon: 024 – 8080141
(bereikbaar op werkdagen van 12:00 - 16:00 uur)
E-mail: info@parkinsonopmaat.nl

Assessoren aan het woord
Gedurende het hele onderzoek wordt u begeleid door één van onze assessoren. Zij stellen zich graag aan u voor. lees meer
Informatie voor zorgverleners
Parkinson Op Maat
In 2017 startte het Radboudumc, in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Verily Life Sciences, met de Parkinson Op Maat-studie. Dit is een grootschalig onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang uitgebreid te volgen, willen we nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Voor dit onderzoek worden geen deelnemers meer gezocht.
Klik hier voor meer informatie over de Parkinson Op Maat-studie
Parkinson Op Maat De Novo
Door het succes van de Parkinson Op Maat-studie is een samenwerking ontstaan tussen het Radboudumc en het farmaceutische bedrijf UCB (Union Chimique Belge). Deze samenwerking heeft geleid tot een nieuw onderzoek: Parkinson Op Maat De Novo. Deze studie verschilt van de Parkinson Op Maat-studie doordat de focus ligt op het verzamelen van onderzoeksgegevens van mensen met parkinson die nog geen parkinsonmedicatie gebruiken. De onderzoeksgegevens worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe graadmeter om de ziekte van Parkinson op een betrouwbare en objectieve manier te meten. Voor dit onderzoek zoeken we nog deelnemers!
Klik hier voor meer informatie over het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek
Informatie huisarts en neuroloog
Om een patiënt te laten deelnemen aan de Parkinson Op Maat-studie, vragen wij een aantal gegevens op bij zijn of haar huisarts en neuroloog. Bij de huisarts van de patiënt vragen we een medische samenvatting op en informatie over eventuele ziekenhuisopnames in het verleden. Van de neuroloog ontvangen we graag een bevestiging van de diagnose van de ziekte van Parkinson en de datum waarop de diagnose is gesteld. Deze gegevens zijn belangrijk om te onderzoeken of er onbekende relaties zijn tussen aandoeningen en behandelingen die de patiënt in het verleden heeft gehad en zijn of haar parkinson.
Helpt u mee?
Ook als zorgverlener kunt u bijdragen door ons te helpen met het werven van deelnemers. Wilt u ons helpen? Vraag dan aan uw patiënten die:
- In de afgelopen twee jaar gediagnosticeerd zijn met de ziekte ven Parkinson
- En nog geen parkinsonmedicatie gebruiken
of zij geïnteresseerd zijn in deelname aan het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek. Verwijs hen naar de website www.parkinsonopmaat.nl/denovo en/of neem contact met ons op via info@parkinsonopmaat.nl om folders voor uw praktijk aan te vragen.
Bij voorbaat veel dank!