Informatie voor zorgverleners

Parkinson Op Maat

In 2017 startte het Radboudumc, in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Verily Life Sciences, met de Parkinson Op Maat-studie. Dit is een grootschalig onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang uitgebreid te volgen, willen we nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Voor dit onderzoek worden geen deelnemers meer gezocht. 

Klik hier voor meer informatie over de Parkinson Op Maat-studie

Parkinson Op Maat De Novo

Door het succes van de Parkinson Op Maat-studie is een samenwerking ontstaan tussen het Radboudumc en het farmaceutische bedrijf UCB (Union Chimique Belge). Deze samenwerking heeft geleid tot een nieuw onderzoek: Parkinson Op Maat De Novo. Deze studie verschilt van de Parkinson Op Maat-studie doordat de focus ligt op het verzamelen van onderzoeksgegevens van mensen met parkinson die nog geen parkinsonmedicatie gebruiken. De onderzoeksgegevens worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe graadmeter om de ziekte van Parkinson op een betrouwbare en objectieve manier te meten. Voor dit onderzoek zoeken we nog deelnemers!

Klik hier voor meer informatie over het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek

Informatie huisarts en neuroloog

Om een patiënt te laten deelnemen aan de Parkinson Op Maat-studie, vragen wij een aantal gegevens op bij zijn of haar huisarts en neuroloog. Bij de huisarts van de patiënt vragen we een medische samenvatting op en informatie over eventuele ziekenhuisopnames in het verleden. Van de neuroloog ontvangen we graag een bevestiging van de diagnose van de ziekte van Parkinson en de datum waarop de diagnose is gesteld. Deze gegevens zijn belangrijk om te onderzoeken of er onbekende relaties zijn tussen aandoeningen en behandelingen die de patiënt in het verleden heeft gehad en zijn of haar parkinson.

Helpt u mee?

Ook als zorgverlener kunt u bijdragen door ons te helpen met het werven van deelnemers. Wilt u ons helpen? Vraag dan aan uw patiënten die:

 • In de afgelopen twee jaar gediagnosticeerd zijn met de ziekte ven Parkinson
 • En nog geen parkinsonmedicatie gebruiken

of zij geïnteresseerd zijn in deelname aan het Parkinson Op Maat De Novo onderzoek. Verwijs hen naar de website www.parkinsonopmaat.nl/denovo en/of neem contact met ons op via info@parkinsonopmaat.nl om folders voor uw praktijk aan te vragen.

Bij voorbaat veel dank!


Contact

Heeft u vragen over het onderzoek?
Neem dan gerust contact op met het onderzoeksteam via de Parkinson Op Maat helpdesk.

Let Op: vanaf 1 november 2023 zijn de openingstijden gewijzigd:
maandag tot en met vrijdag van 08.30-10.00 uur en van 13.30-15.30 uur

lees meer

Contact

Heeft u vragen over het onderzoek?
Neem dan gerust contact op met het onderzoeksteam via de Parkinson Op Maat helpdesk.

Parkinson Op Maat helpdesk
Telefoon: 024 – 8080141
(bereikbaar van maandag tot en met vrijdag
 van 08.30-10.00 uur en van 13.30-15.30 uur)*
E-mail: info@parkinsonopmaat.nl

* Wij zijn gesloten  2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag, beide Kerstdagen, Nieuwjaarsdag en de periode tussen Kerst en Nieuwjaarsdag.

Mocht u een klacht hebben over de afdeling Parkinson Op Maat dan kunt u terecht bij de afdeling Klachtenbemiddeling van het Radboud UMC.


Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Het kan zijn dat uw vraag al beantwoord wordt tussen de veelgestelde vragen over verschillende onderzoeken. U vind hier antwoorden over achtergrond, aanmelden en deelname aan onderzoek, praktische en administratieve vragen en vragen op het gebied van privacy.

lees meer

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Het kan zijn dat uw vraag al beantwoord wordt tussen de veelgestelde vragen over verschillende onderzoeken.


 • De Parkinson Op Maat-studie is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson 2 jaar lang te volgen, willen we nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen. Samengevat wil de Parkinson Op Maat-studie het volgende bereiken:

  • Nieuwe kennis opdoen. De primaire doelstelling van de Parkinson Op Maat-studie is meer inzicht krijgen in het ontstaan en verloop van de ziekte en de grote verschillen tussen mensen met parkinson.
  • Data veilig borgen. Het veilig bewaren en delen van de onderzoeksgegevens door gebruik te maken van een geavanceerde methode genaamd PEP (Polymorphic Encryption and Pseudonymisation), ontwikkeld door de hoogleraren Bart Jacobs en Eric Verheul van de Digital Security Group van het Institute for Computing and Information Sciences, aan de Radboud Universiteit.
  • Data delen. Om het onderzoek naar parkinson nog verder te helpen, deelt de Parkinson Op Maat-studie de verzamelde onderzoeksgegevens wereldwijd.
  • Zorg op maat. De verkregen kennis gebruiken om mensen met parkinson de best mogelijke en individueel afgestemde zorg te bieden.

   


Naar uw afspraak

Radboudumc Ingang Oost Reinier Postlaan 4, Nijmegen lees meer

Naar uw afspraak

U gaat naar uw afspraak via Ingang Oost van het Radboudumc. Het adres is:

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Binnen volgt u route route 914 naar het Expertisecentrum voor Parkinson en Bewegingsstoornissen (op de eerste verdieping). U hoeft zich niet te melden bij een balie. U kunt gewoon plaatsnemen in de wachtkamer en wordt opgehaald door uw assessor.

Route
Klik hier voor de routebeschrijving naar ingang oost. 

Parkeren
Ingang Oost is geopend van 6.30 tot 20.30 uur. Op de parkeerplaats Reinier Postlaan (Radboudumc oost) kunt u betalen met de pinpas of contanten.

Postadres
Het postadres van de Parkinson Op Maat-studie is:

Radboudumc
Afdeling neurologie R914
T.a.v. Parkinson Op Maat 
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Vragen over het horloge

Bekijk hier het antwoord op veelgestelde vragen over het onderzoekshorloge.

Lees meer

Vragen over het horloge

Bekijk hieronder een aantal veelgestelde vragen over het onderzoekshorloge.
U kunt voor vragen of meldingen over uw onderzoekshorloge natuurlijk altijd contact opnemen met de Parkinson Op Maat helpdesk. Voor de contactgegevens kunt u hier klikken.

 


 • Hieronder vallen bijvoorbeeld: het opladen en synchroniseren lukt niet of start niet automatisch, de tijd wordt niet goed weergegeven of de groene lampjes aan de achterkant branden niet.

  In de meeste gevallen worden problemen met het onderzoekshorloge verholpen door het horloge te resetten. Dat doet u door tegelijkertijd de bovenste en onderste knop aan de zijkant van het horloge in te drukken en ze 10 seconden ingedrukt te houden, totdat u voelt dat het horloge trilt. Let hierbij goed op dat u het echt 10 seconden probeert en de knoppen goed indrukt. Na het resetten kunt u het horloge terug op de hub leggen. Als er problemen zijn met opladen en synchroniseren kunt u ook de stekker van de hub uit het stopcontact halen en er weer opnieuw in doen. Het kan soms een paar minuten duren voordat het automatisch synchroniseren begint. Mocht dit niet werken, neem dan contact op met onze helpdesk via info@parkinsonopmaat.nl.


Assessoren aan het woord

Gedurende het hele onderzoek wordt u begeleid door één van onze assessoren. Zij stellen zich graag aan u voor. lees meer


Informatiepakket aanvragen

Komt u in contact met parkinsonpatiënten die maximaal 2 jaar geleden zijn gediagnosticeerd en nog geen parkinsonmedicatie gebruiken? Help ons dan zorg op maat te realiseren door de Parkinson Op Maat De Novo-studie onder de aandacht te brengen. Vraag hier een informatiepakket met folders aan. lees meer