Helpdesk Assessoren aan het woord

Assessoren aan het woord

Gedurende het hele onderzoek wordt u begeleid door één van onze assessoren. Zij stellen zich graag aan u voor.

Ginny Snellen

"Ik vind het een eer om onderdeel te mogen zijn van dit grootschalige onderzoek naar de ziekte van Parkinson" lees meer

Ginny Snellen

1 Hoe ben je bij Parkinson Op Maat terecht gekomen?

Ik ben afgestudeerd als biomedische wetenschapper met de master Bewegingswetenschappen. Inmiddels heb ik meegewerkt aan verschillende onderzoeken naar de ziekte van Parkinson. Mijn interesse voor parkinson en de behandelingen hiervoor blijft groeien. De Parkinson Op Maat-studie sluit voor mij perfect aan op wat ik al gedaan heb en biedt de mogelijkheid om me nog meer te verdiepen in de ziekte en behandelmogelijkheden.

2 Wat spreekt je aan in de Parkinson Op Maat-studie?

Ik vind het een eer om onderdeel te mogen zijn van dit grootschalige onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Ik verheug me erop om samen met u en het hele Parkinson Op Maat team op een fijne en zinvolle manier een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van persoonlijke behandelingen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten!

3 Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon samen met mijn vriend in Oss. In mijn vrije tijd ben ik graag onder de mensen. Ik houd ervan om leuke dingen te doen met vrienden of familie. Verder ben ik met carnaval erg actief. Ik ben lid van een carnavalsvereniging en ik speel trompet in een dweilkapel in Oss.


Ilse van der Zande

"Wat mij aanspreekt is het streven dat mensen met de ziekte van Parkinson op de lange termijn een behandeling op maat kunnen krijgen" lees meer

Ilse van der Zande

1 Hoe ben je bij Parkinson Op Maat terecht gekomen?

In 1999 heb ik mijn diploma behaald voor de HBOV-I. Hierna ben ik werkzaam geweest op diverse afdelingen binnen de cardiologie. Na ongeveer drie jaar werkzaam te zijn geweest buiten het beroep van verpleegkundige kwam dit bijzondere project op mijn pad. 

2 Wat spreekt je aan in de Parkinson Op Maat-studie?

Wat mij vooral aanspreekt in de studie is het streven dat mensen met de ziekte van Parkinson op de lange termijn een behandeling op maat kunnen gaan krijgen. Als ook de opslag van gegevens met een nieuwe manier van versleutelen. Dit heeft het grote voordeel dat de privacy van elke deelnemer gewaarborgd blijft. Ook kunnen gegevens op deze manier wereldwijd veilig uitgewisseld worden om zo nog sneller tot ontwikkelingen te komen. Ik kijk er naar uit (om vele van) u persoonlijk te gaan ontmoeten.

3 Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon in het prachtige land van Maas en Waal. Met mijn partner en onze vier zonen: Ruben (14), Bram (13), Floris (11) en Valentijn (7). In mijn vrije tijd vind ik het fijn om met ons gezin en vrienden gezellige dingen te ondernemen en op (actieve) vakanties te gaan.


Hanneke Nuy

"Een meetdag is behoorlijk intensief, maar gelukkig is er altijd tijd voor een pauze en een kopje koffie of zomaar even een praatje tussendoor" lees meer

Hanneke Nuy

1 Hoe ben je bij Parkinson Op Maat terecht gekomen?

Hiervoor heb ik ruim 30 jaar als verpleegkundige op de afdeling Neurologie van het Radboudumc gewerkt. De afgelopen 3 jaar heb ik mijn werkzaamheden op de verpleegafdeling gecombineerd met een ander onderzoek naar parkinson, namelijk de Park-in-Shapestudie. Afgelopen zomer heb ik uiteindelijk besloten om helemaal over te stappen naar onderzoek. Ik heb al die jaren met veel plezier op de verpleegafdeling gewerkt. Het was dus best spannend om "het roer helemaal om te gooien"!

2 Wat spreekt je aan in de Parkinson Op Maat-studie?

Het lijkt mij erg leuk om samen met mijn collega's en toekomstige deelnemers een bijdrage te kunnen leveren aan de wetenschap en aan betere parkinsonzorg. Een meetdag is behoorlijk intensief en er wordt veel van de deelnemers gevraagd. Het valt me op dat met name de neuro-psychologische testen best vermoeiend kunnen zijn. Gelukkig is er altijd tijd voor een pauze en een kopje koffie of zomaar even een praatje tussendoor. Het is een lange dag, maar ook bijzonder omdat je gedurende de dag iemand steeds beter leert kennen. Het is ook mooi om te zien dat deelnemers zo gemotiveerd zijn om deel te nemen en alles zo goed mogelijk willen doen.

3 Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon samen met Hans en heb 2 dochters, Charlotte van 27 en Sophie van 17. Ik hou van lezen, films, theater, reizen maar ook van gezellig lunchen met vriendinnen en wandelen met Pip, onze hond.


Marlous Steuns

"Toen ik de mogelijkheid had om de overstap te maken van fysiotherapeut naar de Parkinson Op Maat-studie, heb ik niet lang hoeven nadenken!" lees meer

Marlous Steuns

1 Hoe ben je bij Parkinson Op Maat terecht gekomen?

De afgelopen twaalf jaar heb ik als fysiotherapeut gewerkt en dan met name in de ouderenzorg. Omdat ik ook een master Gezondheidswetenschappen heb afgerond, heeft wetenschappelijk onderzoek altijd mijn interesse gehad. Toen ik de mogelijkheid had om de overstap te maken van fysiotherapeut naar de Parkinson Op Maat-studie, heb ik dan ook niet lang hoeven nadenken!

2 Wat spreekt je aan in de Parkinson Op Maat-studie?

Sinds september 2018 ben ik lid van het Parkinson Op Maat team, wat mij erg goed bevalt. Het is in een rap tempo veel nieuwe dingen leren, maar door het enthousiasme van mijn collega’s en de deelnemers die ik al heb gezien, is het een welkome investering!

3 Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon met mijn vriend en twee zoontjes aan de andere kant van de Waalbrug, in Lent. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten en onder de mensen. De speeltuin in met mijn zoontjes of lekker buiten sporten. Bijkletsen met vriendinnen, een museum bezoeken, naar het theater: ook dat zijn favoriete bezigheden.


Marlies van Hout

"Wat is het toch leuk om steeds bij deelnemers te merken hoe gemotiveerd ze zijn om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek" lees meer

Marlies van Hout

1 Hoe ben je bij Parkinson Op Maat terecht gekomen?

Hiervoor ben ik, eerst als verpleegkundige en later als onderzoeksverpleegkundige, verbonden geweest aan de afdeling hematologie van het Radboudumc. Daar ondersteunde ik patiënten en artsen in heel veel verschillende studies. Doordat iedere studie bij hematologie ‘van nature’ een klein aantal deelnemers heeft, had ik verscheidene studies naast elkaar onder mijn hoede. Nu heb ik met het omgekeerde te maken: één studie met een heel groot aantal deelnemers. Ik zet met veel plezier mijn ervaring in voor de afdeling neurologie en hoop met en dankzij jullie nieuwe kennis en deskundigheid op te doen.

2 Wat spreekt je aan in de Parkinson Op Maat-studie?

Het is vooral zo bijzonder om aan deze unieke studie mee te werken. We zijn echt met een enorme dataverzameling bezig. En wat is het toch leuk om steeds bij jullie deelnemers te merken hoe gemotiveerd jullie zijn om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. Ik leer zo veel van jullie. Ik geloof dat ik dat het leukst vind aan deze baan: iedere dag weer iets nieuws leren! Ik hoop dat ik nog heel lang al jullie persoonlijke verhalen mag horen, want de variatie is groot. Net zo groot als wat ik in India gezien heb aan kleuren.

3 Wat doe je in je vrije tijd?

Ik woon samen met Rob, heb twee zonen: Stijn (23) en Rens (21) en houd van volleyballen, kickfitten, fotograferen, fietsen, wandelen, yoga, lezen, bakken, koken en reizen. 


Tessa Peerbolte

"Als onderzoeker trekt het mij dat de Parkinson Op Maat-studie het mogelijk maakt om een enorme database op te bouwen waar onderzoekers over de hele wereld gebruik van kunnen maken" lees meer

Tessa Peerbolte

1 Hoe ben je bij Parkinson Op Maat terecht gekomen?

Mijn interesse voor de ziekte van Parkinson is begonnen toen ik, inmiddels vier jaar geleden, begon aan een project over parkinson bij neuroloog en onderzoeker Rick Helmich. Ik was toen net begonnen met mijn studie biomedische wetenschappen. Via dit project ben ik begonnen als MRI-assistent bij de Parkinson Op Maat-studie. Dit werk heb ik de afgelopen drie jaar gecombineerd met mijn studie. Verkocht door de gemotiveerde deelnemers, hun partners en het team, wilde ik na mijn afstuderen niets liever dan door in het parkinson-onderzoek. En waar kan dat nou beter dan bij Parkinson Op Maat?

2 Wat spreekt je aan in de studies van Parkinson Op Maat?

Dit is voor mij de combinatie van de wetenschappelijke relevantie, de doelgroep en het team van het project. Als onderzoeker trekt het mij dat de Parkinson Op Maat-studie het mogelijk maakt om een enorme database op te bouwen waar onderzoekers over de hele wereld gebruik van kunnen maken. Ik ben groot voorstander van de samenwerking tussen verschillende onderzoeksgroepen en ik ben ervan overtuigd dat de enorme hoeveelheid data van de Parkinson Op Maat-studie tot veel nieuwe inzichten kan leiden. Kortom, zoveel data met zoveel mogelijkheden, daar gaat mijn onderzoekershart sneller van kloppen.

Daarnaast spreekt de doelgroep mij heel erg aan. Door de jaren heen heb ik de eer gehad veel deelnemers te spreken. Het onuitputtelijke enthousiasme blijft me verbazen. Ook het Parkinson Op Maat-team speelt hier een grote rol in: ik vind het prettig om in een omgeving te werken waar mensen met zoveel plezier hun werk doen en dat de assessoren er samen met de deelnemers los van een nuttige, ook een hele gezellige dag van maken.

3 Wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou van wandelen, (met mooi weer) wielrennen, koken en bakken voor vrienden en familie, en fotografie.