Deelnemen Deelnemers aan het woord Deelnemer aan het woord juli 2018
31 juli 2018

We vragen regelmatig aan een deelnemer hoe hij of zij meedoen aan de Parkinson Op Maat-studie ervaart. Wegens privacy redenen vermelden we geen namen. Deze maand is een deelnemer aan het woord die de Nijmeegse Vierdaagse heeft uitgelopen.

Wat is uw motivatie om mee te doen aan deze studie?

Ik hoop meer inzicht te krijgen in de ziekte van Parkinson.

U heeft de eerste meetdag erop zitten. Kunt u kort omschrijven hoe u deze dag heeft ervaren?

Het hele onderzoek verliep goed. De ontvangst was prettig en alles verliep punctueel. Er was een duidelijke uitleg en er heerste een ontspannen sfeer. Bij mijn assessor Ginny voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze was zeer professioneel en had alle tijd voor mijn vragen. De ruggenprik verliep helaas wat minder goed. Er moest twee keer geprikt worden.

U heeft dit jaar de Nijmeegse vierdaagse gelopen. Kunt u kort iets vertellen over uw motivatie en wat u heeft gedaan ter voorbereiding op de Vierdaagse?

Aangezien ik al 11 keer de Vierdaagse gelopen heb, wilde ik testen of ik het nog zou halen om zo’n eind te wandelen. Ter voorbereiding heb ik geregeld geoefend. Ik maakte één keer in de 14 dagen een wandeling van ongeveer 25 km.

Hoe vaak per week gaat u meestal wandelen en beoefent u ook nog andere sporten?

Ik wandel elke dag en sport twee keer per week met de fysiotherapeut. Daarnaast fiets ik 1 keer per week 40 km.

Merkt u dat wandelen of sporten een positief effect heeft op de parkinson?

Ik merk dat bewegen positief is, want na enige tijd voel ik dat het bewegen soepeler gaat.

Heeft u uit uw eigen ervaringen tips die u wilt delen met anderen om in beweging te blijven?

Probeer om jezelf te focussen om te bewegen. Doe wat je leuk vindt. Ik heb een groentetuin, waardoor ik in contact kom met andere mensen en waardoor ik ook moet bewegen. Het is ook fijn om samen met andere mensen te wandelen op vaste tijdstippen. Zorg voor een dagelijks ritme. Maak muziek, want daar word je vrolijk van en je traint hierbij ook je spieren.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws

Meer nieuws